AfterWork om 5:e generationens mobilnät 5G med TkD Heidi Himmanen

Om 5G mobilnät med TkD Heidi Himmanen

  • Roll-out status för operatörernas mobilnätverk – när får vi ”riktig 5G”?
  • Nyttan med 5G för konsumenten idag vs. i framtiden?
  • Vad händer inom 6G?

Heidi Himmanen är teknologie doktor inom telekommunikation och ledande sakkunnig vid Transport- och kommunikationsverket (Traficom). I hennes arbete ingår bland annat att främja 5G och 6G mobilteknologi och användning av trådlös kommunikation inom olika sektorer, såsom transport, städer och industrin. I arbetet ingår att stödja FoU och innovation samt att överbrygga spektrumanvändarnas behov med utvecklingsarbetet inom spektrumplanering. Hon är medlem i presidiet för 6G-arbetet i radiospektrumpolitikgruppen (Radio Spectrum Policy Group) som bistår Europeiska kommissionen, och representerar Finland i Nordiska ministerrådets 5G expertgrupp och 6G visionsarbetet inom internationella telekommunikationsunionen (ITU) som är en del av Förenta Nationerna. Heidi är också aktiv inom politiken och kandiderar i riksdagsvalet i Nyland.

Vi börjar klockan 17.30 med en lätt matbit, en kort presentation och allmän diskussion och umgänge. Stick dig in av och an eller stanna lite längre – det bestämmer du själv.

Ingen förhandsanmälan behövs – men – ifall du har en specialdiet eller om du vill att vi skickar dig en påminnelse så ber vi dig anmäla dig.

Vill du träffa andra TFiF- och DIFF-medlemmar under fria former? Vill du nätverka? Vill du diskutera med jämnlikar? Vill du bara sticka dig in och varva ner efter dagen?
Häng då med på TFiFs och DIFFs månatliga afterworks i Orfeus Lounge.

Liknande evenemang

30.12.2023

Nu kan du beställa böcker i serien Finlandssvenska tekniker

17.04.2023

Kryssning till Stockholm – Kulturmiljöerna i Gamla stan

15.05.2023

Färöarna – ett av världens mest fängslande resmål