Artificiell Intelligens: Ska AI ta över? Vad gör vi sen?

Artificiell Intelligens används dagligen även om det inte alltid är helt uppenbart för den enskilda människan. Algoritmer styr inom vården, serviceutbud, marknadsföring osv. och används för att effektivera processer och utveckla bättre produkter som t.ex. självkörande bilar och robotar som levererar uppköp.
Via bl.a. ChapGPT har även de enskilda användarna fått upp ögonen för vilka möjligheter detta kan ge i det dagliga arbetet eller inom studier. Vilka arbetsmoment kan man låta AI sköta? Samtidigt funderar man även vilka hot som finns.

Föredragshållare vid detta evenemang är Linda Mannila, nyss utnämnda biträdande professorn i datavetenskap vid Helsingfors universitet och Kaj-Mikael Björk, forskningsdirektör på Silo AI.

Evenemanget är ett hybridevenemang, d.v.s. du kan välja mellan att delta på plats i restaurang Tekniska i Helsingfors eller följa med evenemanget via Teams.

För de som deltar fysiskt i evenemanget bjuder vi på en lätt matbit i restaurang Tekniska klockan 17.30. Själva föreläsningarna kör igång klockan 18.00.

  • Linda Mannila: Hur AI-redo är vi?
  • Kaj-Mikael Björk: ChatGPT förändrade allt

Det kostar inget att delta. Du får gärna ta med en familjemedlem, kollega eller kompis.

Sista anmälningsdag 18.10 för dem som deltar på plats och 25.10 för dem som följer med evenemanget via Teams.

Har du frågor om evenemanget kan du kontakta TFiF kansli eller Anders Diehl, tfn. 040 8659 641

Hjärtligt välkommen!

Etik- och miljöutskttet inom TFiF och DIFF

Lista över redan anmälda

Liknande evenemang

28.11.2023

TFiF valmöte