Baltic Yachts – från båtvarv till lyxvarumärke

Baltic Yachts Oy Ab fyller 50 år 2023.

Under dessa år har företaget gjort en anmärkningsvärd resa från att börja som båtvarv med en handfull anställda till att idag rikta sig till ett lyxsegment, där kunderna finns över hela världen.

VD Anders Kurtén presenterar företaget och ger en djupare inblick i resan hittills, samt delar sin vision både för det egna företaget som för båtbranschen överlag. Samtidigt får deltagarna en inblick i produktionen via en video som visar också de projekt som för närvarande är under byggnad.

Evenemanget är ett virtuellt företagsbesök och arrangeras via Zoom i samarbete med Ekonomiföreningen Niord. Vi skickar ut länken för webbesöket någon dag innan.

Ingen deltagaravgift

Baltic Yachts
Företaget i Jakobstad är världsledande inom byggandet av segelbåtar.
I nästan 50 år har företaget byggt segelbåtar som är lättare och tekniskt mera avancerade för att uppnå konkurrensförmåner vad gäller prestanda. Här kombineras ledande design och teknik med innovation och traditionellt hantverk för att erbjuda kunderna ultimata seglingsupplevelser.

För att kunna vara konsekventa i dessa målsättningar samarbetar företaget med affärspartners som är experter inom sina egna områden.
Segelbåtarna är handbyggda som traditionellt hantverk. I allt från de specialbyggda avancerade kompositskrov och däck till den utsökta lätta träfinishen drar man nytta av de djupt rotade färdigheter som personalen besitter. Många av dessa är hemma härifrån Österbotten där traditioner med båtbyggeri spänner över många generationer.

Liknande evenemang

27.04.2021

Organisera ditt arbete online

24.03.2021

Case GameStop: Vad har hänt och vad innebär det för placerarna?

31.12.2021

Programarrangörens ABC och blankett för evenemangsinfo