Bli aktiesparare på en kväll

På skottdagen, d.v.s. torsdagen den 29 februari bjuder aktiecoachen Sven-Eric ”Svenne” Holmström in oss till aktieplacerarnas värld. Evenemanget ”Bli aktiesparare på en kväll” arrangeras i restaurang Tekniska i Helsingfors klockan 17.00-20.00.

Under kvällens gång får du en rejäl dos information om olika möjligheter på aktiemarknaden, vilka typs bolag är att föredra och vilka man med fördel kan undvika, var hittar man information om marknaden och hur din aktieportfölj kunde se ut.

Kvällen innehåller även praktiska övningar om värdering av aktier. Vi bekantar oss med ett känt företags resultat- och balansräkning och ser vilka nyckeltalen är. Dessa skapar sedan grunden för värdering och vi går igenom hur man värderar aktier i förhållande till företagets resultat och eget kapital. Vi kommer också att analysera bolags kvalitet via avkastning på det egna kapitalet och hur den påverkar värderingen. Kvällen avslutas med praktiska övningar i Börsdata. Du får gärna ta med dig din egna dator så att du kan bekanta dig med Börsdata under föreläsningen.

Program:

16.30 lätt matbit
17:00 – 18:30 Del I. Kom igång med aktieplacerande och skapa en förmögenhet!
18:30 – 18:45 paus
18:45 – 20:00 Del II. Värdering genom nyckeltal, praktiska övningar

För att delta behöver du inte förhandskunskaper, men grundläggande kännedom om ekonomi och placerande är en fördel.

Vi bjuder på en lätt matbit klockan 16.30 innan vi kör igång.

Det kostar inget att delta.

Sista anmälningsdag 22.2.

Sven-Eric ”Svenne” Holmström hör till Finlands kändaste privatplacerare och fristående placeringsutbildare. Han har över 20 års erfarenhet som privatplacerare, tidigare placeringsexpert inom bank och de senaste sex åren som placeringsutbildare. Över 8000 personer deltagit i olika kurser och seminarier han hållit. Hans specialitet är att, med glimten i ögat, förklara även svåra saker på ett jordnära sätt som är lätt att greppa. Svenne är ett bekant ansikte i ekonomisk media och har intervjuats över hundra gånger i tidningar, radio och TV. Han har även skrivit stora mängder artiklar, kolumner och bloggar om ekonomi samt om att spara och placera.

Lista över redan anmälda

Liknande evenemang

04.03.2024

Skogen, skogsindustrin, klimatet – Hur skall vi ha det?

08.03.2024

Arkitektgillets årsmöte och -fest!

14.03.2024

Teater: musikalen Katrina