Hur skapa en meningsfull och hållbar karriär (utan måndagsångest)

Dagens arbetsliv ställer höga krav på prestation och karriär, och många känner dagligen stor stress och press. Hur kan man hantera kraven på ett hållbart sätt, utan att brinna ut?

Vanessa Törnblom föreläser om temat måndag 6.2.2023 kl. 18.00-19.00 på restaurang Tekniska, Eriksgatan 2, Helsingfors. Det är också möjligt att följa föreläsningen på distans.

Under föreläsningen behandlas:

  • Varför det är viktigt att hitta sitt ’varför’ i dagens arbetsliv
  • “Vad vill jag?” – Hur man skapar en karriär som man brinner för (och varför passion inte är svaret!)
  • Att prestera hållbart: Hur uppnå en optimal prestationsnivå och motivation i arbetet med inspiration från elitidrottare

Evenemanget är avgiftsfritt och öppet för alla TFiF-medlemmar. Vi bjuder på smått ätbart kl. 17.30-.

Efter föreläsningen träffas deltagarna i årets omgång av mentorprogrammet TFiX för mellanträff på Orfeus lounge kl. 19.00-20.00.

Om Vanessa Törnblom

Vanessa är före detta jurist och HR chef som jobbar nu som frilansskribent och coach. Hon har examen i juridik från Helsingfors universitet och har också gjort studier på Hanken.

Efter att ha arbetat med teknologi- och företagsjuridik i flera år bestämde Vanessa sig för att byta karriärspår till HR. Startskottet var när hon drabbades av utbrändhet och var tvungen att tänka om sina levnadsvanor och värden. Processen ledde slutligen till att Vanessa inledde en ny karriär som lätt- och egenföretagare.

Idag jobbar Vanessa som frilansare för företagskunder. Hon är också grundare till karriärkollektivet Careerwellness.co. Därutöver coachar Vanessa högpresterande individer inom stresshantering, karriärplanering, motivation och med liknande frågor. Läs mera om Vanessa här

Vanessa medverkar också i dokumentärfilmen The Happy Worker – or How Work Was Sabotaged. Filmen beskriver arbetsrelaterad utmattning och strukturella problem i det moderna arbetslivet. Filmen utkom år 2022 är regisserad av finländaren John Webster. Se en intervju med Vanessa Törnblom och John Webster från Ylen aamu 6.5.2022 här (på finska).

Arrangörer: Styrgruppen för mentorprogrammet TFiX.

Vill du veta mera om mentorprogrammet TFiX? Här hittar du mera information. Nästa omgång startar hösten 2023.

Lista på redan anmälda