Nu kan du beställa böcker i serien Finlandssvenska tekniker

Boken Finlandssvenska tekniker, har utgivits i totalt 8 band varav Intressegruppen för teknikhistoria inom TFiF och DIFF står för banden 4-8. Nu kan du beställa banden 5, 6, 7 och 8 enkelt via webben.

Klicka på knappen ”Anmäl dig” till vänster så kommer du till beställningsblanketten.

Vad är bokserien Finlandssvenska tekniker för något?
Det hela började år 2001 då TFiF-medlemmen Henry ”Heffe” Ericsson stötte på Jonathan Reuters tidigare skrifter, (Finlandssvenska tekniker, första – tredje bandet), gällande finlandssvensk teknikhistoria. Dessa är utgivna under åren 1922 – 1924 och Heffe tyckte att här var något väl värt att haka på och väcka till liv.
Efter ett upprop i Gula Bladet samlades en grupp intresserade och så var det första bokprojektet igång. Hösten 2003 såg det första alstret dagens ljus; Finlandssvenska tekniker – Det fjärde bandet. Därefter utkom det femte bandet ”Män med visioner” år 2005, det sjätte bandet ”Framtidsbyggare” år 2007, det sjunde bandet ”Teknologi och konst” år 2010 och det åttonde bandet ”Jakten på innovationer” år 2017.

Vad handlar böckerna om?
Böckerna fokuserar på berättelser om tekniska människor och deras uppfinningar. Med uttrycket ”tekniska människor” menas inte specifikt en person med tekniskt utbildning, det kan även vara en person med intresse för teknik och som är tekniskt lagd och därigenom uppfunnit eller utvecklat något som fört den tekniska utvecklingen framåt.

Böckerna kostar 25 € / st.

Liknande evenemang

20.08.2024

Infotillfälle om Mentorprogrammet TFiX