Säkerhet i hemmet

Trygghet inom hemmets väggar är något som de flesta av oss prioriterar högt. Teknikens utveckling har gett upphov till ett mångfald av nya apparater, system och tjänster som ökar säkerheten, ofta byggda på elektroniska lösningar.

Medaljen också en baksida då nätuppkopplingarna som alltmer utnyttjas samtidigt öppnar nya säkerhetsluckor.

Under temakvällen tas olika former av risker upp som de gällande inbrott, eldsvådor och vattenskador samt metoder att förebygga och lindra verkningarna av dessa. Också identitetsstölder, som verkar att bli allt oftare förekommande, belyses i ett eget inlägg.

Vi börjar klockan 17.30 då vi bjuder på en lätt matbit. Själva diskussionen kör igång klockan 18.00. Tillställningen beräknas sluta klockan 20.00.

Du kan kolla vem som redan anmält sig här.

OBSERVERA att du inte behöver logga in i medlemsportalen för att anmäla dig till evenemanget.

Program:

  • Marknadsföringschef Christoffer Wickholm, LokalTapiola Nyland, går på basen av statistik igenom vilka typer av olyckor i hemmet är de vanligaste, hur de uppstår och vilka kostnader de ger upphov till. Därtill ger han en överblick av metoder att förebygga olyckor.
  • Alexander Hjort och Teemu Partanen, Verisure Oy, presenterar företagets marknadsledande elektroniska övervakningssystem som skydd mot bl.a inbrott, vattenskador och eldsvådor. Exempel på systemets hårdvara finns på plats till påseende.
  • Vd Niclas Fagerlund, mySafety Oy, informerar om identitetsstölder och hur man kan undvika att råka ut för och gardera sig mot effekterna av dylika.

Liknande evenemang

07.03.2019

Ens lite lugn i huset

04.03.2019

Vilket arv lämnar denna regering efter sig

27.02.2019

Arkitektgillet: Miljöpåverkan, digitalisering och kallelse till årsmöte