Skogen, skogsindustrin, klimatet – Hur skall vi ha det?

Måndagen den 4 mars ordnas en diskussion om det stora globala problemet klimatförändringen och Finlands stora möjlighet, skogsindustrin, som ju baserar sig på att våra skogar mår bra.

Deltagare i diskussionen är pensionerade Vice VD vid UPM-Kymmene Martin Granholm, som aktivt tagit ställning till skogsnäringens och -industrins utveckling, DI Magnus Diesen, med en lång karriär inklusive ledaruppdrag vid Stora Enso och senare senior adviser vid Aalto-universitetet, Anders Portin, tidigare specialmedarbetare för minister Thomas Blomqvist och nu skogsombudsman vid SLC, samt Alec Estlander, miljöråd och f.d. klimatförhandlare, nu ordförande för Etik- och miljöutskottet inom TFiF.

Teman för diskussionen är t.ex.: vilken är skogsnäringens och -industrins roll i klimatförändringen? Vilka pappersslag som behövs i framtiden, eller blir det bara (förnybar?) kartong? Hur står det till med skogsindustrins nya produkter som tyger (Jenny Haukios klänning t.ex.), mediciner och nya bränslen? Räcker detta för att upprätthålla en lönsam träförädlingsindustri i framtiden? Hur behandlar EU skogsnäringen och vem står upp för den? Hur stöda prosesserna för att ersätta fossila material och binda kol? Räcker de finska skogarna till? Hur går det för kolsänkan i de finska skogarna? Borde mera skog och mossar fridlysas? Är biodiversiteten i våra skogar tryggad?

Vi inleder med en lätt matbit klockan 17.30 i restaurang Tekniska och diskussionen kör igång klockan 18.00.

Du får gärna ta med dig en avec.

Det kostar inget att delta.

Hjärtligt välkommen!

Etik- och miljöutskottet (EMU) inom TFiF

Lista över redan anmälda

Liknande evenemang

08.03.2024

Arkitektgillets årsmöte och -fest!

29.02.2024

Bli aktiesparare på en kväll

07.03.2024

Rundtur och Afternoon Tea på Nationaloperan