Te och ost-kväll

Te och ostprovning på distans!

Te jämförs ofta med kaffe, men i verkligheten är teet mycket mer likt vin. Både te och vin har samma smakvärld och således passar te ypperligt till att kombineras med mat.

Ta del av en te och matprovning där tesommelier Anna Grotenfelt-Paunonen berättar om vad man ska tänka på när man kombinerar te och mat.

Inför provningen får du instruktioner för vilka ostar du bör införskaffa och dessa smakar vi sedan på tillsammans med teerna. Vi jämför smakerna med och utan kombinationerna och du får dessutom ett recept på en tegelé som du kan tillreda till ostar i ett senare skede.

Provningen tar ca 1,5 h och i priset ingår de teer med bryggningsinstruktioner som behövs för provningen, listan på ostarna samt tegelé receptet. Teprovningen ordnas via Zoom.

I teprovningen ingår fem stycken olika teprover samt ett recept på tegelé som är god till ostarna. Teerna skickas hem till deltagarna innan provningen.

Deltagaravgiften är 20 € och inkluderar teproverna och recept på tegelé. Ostarna införskaffar deltagarna själv utöver deltagaravgiften.

Maxdeltagarantal är 20 och minst 5 personer skall anmäla sig för att vi skall kunna genomföra evenemanget.
Anmälan är bindande efter sista anmälningsdatum onsdag 18.8.2021.

Evenemanget arrangeras via Zoom.

Liknande evenemang

31.07.2021

Nu kan du beställa böcker i serien Finlandssvenska tekniker

27.04.2021

Organisera ditt arbete online

31.12.2021

Programarrangörens ABC och blankett för evenemangsinfo