Teater: Kalevala

Pjäsen Kalevala på Åbo Svenska Teater med tillresa från Helsingfors

DIFF Åbo firar 80 år i höst med att lördagen den 9 november se pjäsen KalevalaÅbo Svenska Teater och avnjuta en middag efteråt. Det planeras också en resa för teatervänner från Helsingfors för att se pjäsen och samtidigt gratulera Åboingenjörerna. Denna programdel utannonseras separat men för teaterföreställningen skall du boka din plats här.

Programmet på teatern inleds med en guidad rundtur i teaterutrymmena. I slutet av denna bjuds på en jubileummskål till Åbo-DIFF 80:s ära.

Program:

  • 14.30 Rundtur på Åbo Svenska Teater samt mingel i Tiljan
  • 16.00 teaterföreställning
  • ca 19.00 middag på restaurang Bassi

Pjäsen Kalevala är ett nyskrivet verk som blandar musikteater med visuell teater, animerade föremål och dockfigurer, som flätar samman runometer med nyskrivna sånger. Stor skådespelarensemble på scenen. Kalevala är roliga, drabbande, vackra, sorgliga, övernaturliga sagor för vuxna: sagor om jordens tillblivelse, om hjältar som slits itu, mening och lycka, krattor och honungsbin samt en massa lingon.

Premiären är den 19.9 och för regin står Jakob Höglund som under hösten tar över ledarrollen på Lilla Teatern i Helsingfors.

Läs mera om pjäsen här.

Omedelbart efter pjäsen avnjuts en middag på egen bekostnad på restaurang Bassi (Västra Strandgatan 9 2a vån).Man kan välja att delta i endast teaterföreställningen eller valbart därtill i de övriga delmomenten.

Lista över redan anmälda

Liknande evenemang

01.10.2019

Energi nu och i framtiden!

26.10.2019

AVDF -sitz (aka Borgens sista sitz)

05.10.2019

Besök till Heureka (buss från Åboland)