TF:s 150-års jubileumsspex Frankenstein

TF:s 150-års jubileumsspex Frankenstein tar oss till sekelskiftets Genève där pseudovetenskap och empirisk forskning ställs mot varann. Är alla medel tillåtna i krig, kärlek och vetenskap? Snart är det äntligen dags att få njuta av ännu ett strålande TF-spex!

Närmare info om spexet

All information om spexet publiceras på spexet.fi där du även kan köpa biljetter. Här hittar du dessutom TF:s spexarkiv med länkar till alla inspelade spex, det vill säga rikitga nostalgipärlor från och med 2002.

Om du är intresserad av jubileumsspexets förberedelser lönar det sig att följa @jubileumsspexet på Instagram, där det kommer att dyka upp intressant och underhållande innehåll under hela sommaren!

–––

Jubileumsspexet har hela fyra föreställningar för dig att se fram emot: du kan ta del av spexet på premiären, på andra föreställningen i huvudstadsregionen, eller se det under inlandsturnén i Åbo och Vasa!

Ifall du råkar vara bosatt i vårt sköna västra grannland kan du se spexet under Sverigeturnén. Då besöks både Stockholm och Göteborg, och förhoppningen är självklart att få festa loss riktigt ordentligt där med er på andra sidan sjön!

PREMIÄREN – 8.10
Premiären går av stapeln 8.10.2022 på Kulturhuset Martinus i Vanda! Det ordnas busskjuts mellan teatersalen och banketten på TF.

H:FORS II – 21.10
Helsingforsregionens andra visning hålls i SYK:s enorma festsal i Haga! Den här kalasföreställningen kommer att vara riktigt strålande för gruppbeställning. Spexet fixar gladeligen platsreservationer åt er, ta i så fall kontakt med direktionen@spexet.fi. Nachspex utlovas efteråt i Otnäs på TF!

ÅBO – 28.10
Hallåja Åbo! Det är dags att damma av festkläderna: spexet kommer till Kåren och fredagsfest står på menyn! Dra med gänget på föreställningen och häng sen med på eftersläppet.

VASA – 29.10
Dagen efter Åbo (antagligen också bildligt) tar turnébussen sikte mot Vasa! Då gäller det att hitta vägen till Palosaaren Järjestötalo, som finns ett stenkast från Vasa uni, Novia och Korv Görans.

STOCKHOLM – 3.11
Stockholm kommer att få se spexet på Diselverkstaden! Övriga detaljer kring spexets föreställning här utreds ännu.

GÖTEBORG – 5.11
Gött att avsluta med Götteborg! Kom till RunAn för att se spexet och häng med på nachspexet efteråt – mer information kommer upp på spexhemsidan småningom.

Liknande evenemang

30.12.2022

Nu kan du beställa böcker i serien Finlandssvenska tekniker

27.10.2022

Musikalen Priscilla – aavikon kuningatar

14.11.2022

Teater: Min fantastiska väninna