ITU: Banbrytare
Banbrytande samarbete – har er arbetsgemenskap en fantastisk laganda?
TFiF och TEK delar ut priset Banbrytare till en arbetsgemenskap eller ett team som uppvisar en särskilt stark samarbetsanda. Grunderna för erhållandet av priset kan bl.a. vara gemenskap, öppenhet, mångfald, inkluderande och en stödjande arbetskultur i kombination med produktivt arbete. Helt nya och effektiva sätt att arbeta i team kan också vara en grund för belöning. Årets Banbrytare är ett team som arbetar tillsammans för att uppnå goda resultat.
Om det här låter som du eller ditt team, skicka in din nominering senast 12.1.2025. Vem som helst kan nominera mottagare och du kan också nominera dig själv.
Vinnaren utses av en jury, som består av framstående experter inom teknikbranschen. Alla ITU-priser delas ut på våren 2025.
Priskriterier
Det premierade arbetet
- Är en arbetsgemenskap inom teknikbranschen som betonas av en särskilt stark samarbetsanda.
- Har utmärkt sig inom områden som gemenskapsanda, öppenhet, mångfald, inklusivitet och en stödjande arbetskultur i kombination produktivt arbete. Helt nya och effektiva sätt att arbeta i ett team kan också vara en grund för belöning.
Prisets syfte
- Att utveckla arbetskulturen, välbefinnandet och inkluderingen inom teknikbranschen.
Prisets målgrupp
- Arbetsgemenskaper och team inom teknikbranschen.
- Personer som är intresserade av ledarskap och utveckling av arbetslivet.
Prissumma
- 5 000 €
Juryn för priset Banbrytare
Ordförande: Katja Toropainen
Katja Toropainen är en utvecklare av arbetslivet som specialiserar sig på frågor som rör mångfald, jämställdhet och inkludering. Hon är VD för och grundare av Inklusiiv, och innan hon blev entreprenör har hon arbetat som huvudkurator för Slush och med konsultering inom företagsledning. Hon har uppmärksammats för sitt arbete med att utveckla jämställdhetsarbetet inom teknikbanchen både nationellt och internationellt.
Pauliina Airaksinen
Pauliina Airaksinen har en doktorsexamen i företagsledning och är coach och utbildare i emotionella färdigheter med över trettio års erfarenhet av ledarskap på både nationell och internationell nivå. Hon är också lektor i ledarskap vid TAMK och VD för sitt eget företag. Airaksinen bidrar med särskild expertis inom teamledarskap och emotionella färdigheter till juryn.
Anselmi Auramo
Anselmi Auramo är styrelseordförande för LTKY, där han tidigare har varit styrelseledamot. År 2025 kommer han att fungera som styrelseordförande för Finlands studentkårers förbund. Han studerar marknadsföring vid LUT-universitetet. Auramo har tidigare arbetat bland annat som studerandekontaktperson för Finlands Ekonomer. Utöver sin erfarenhet för han med sig speciellt den yngre generationens synpunkter och förhoppningar för ett bra arbetsliv till juryn.
Hanna-Riikka Myllymäki
Hanna-Riikka Myllymäki arbetar som chef för utveckling och samhällsrelationer vid Aalto University Executive Education Oy. Hon har lång erfarenhet av lednings- och chefsuppgifter. Myllymäki känner speciellt bra till de möjligheter till livslångt lärande som det finska utbildningssystemet erbjuder, liksom med de kompetens- och utbildningsfrågor som är nyckeln till framgång för alla arbetsteam.
Kati Johansson
Kati Johansson arbetar på TEK som HR- och utvecklingschef. Hon har en lång erfarenhet av HR-ledning, där hennes särskilda kompetens- och intresseområden är arbetskultur och ledarskapsutveckling, välbefinnande i arbetet och lärande tillsammans. Johansson är också företagscoach och medlare inom arbetsgemenskaper.