Evenemang & Nätverk

TFiF följer upp THL och övriga myndigheters anvisningar samt läget med coronarapportering med tanke på våra kommande evenemang.

 

 

Orfeus Lounge

Den finlandssvenska salongen för medlemmar

Uppdatering 20.8.2020: Antalet deltagare i evenemang på Orfeus Lounge har begränsats till 20 personer på grund av den rådande situationen med coronaviruset. Begräsningen gäller fram till och med 31.12.2020 ifall inte annat meddelas.

Uppdatering 5.8.2020: Orfeus Lounge öppnades igen den 4.8.2020. Vi lägger speciell vikt på hygienen i utrymmet. Du som redan beställt en nyckelknapp till Loungen har fått den hemskickad per post. Du som beställt en nyckelApp får länken till appen samt din personliga registreringskod skickad till dig per e-post. Ladda ner och logga in i appen inom en vecka från att du fått länken.


I centrala Helsingfors finns Orfeus Lounge, i våning -1 på den fastighet som Tekniska Föreningen i Finland äger (TFiF-huset, Eriksgatan 2).
Orfeus Lounge erbjuder TFiF medlemmar ett nyrenoverat utrymme för distansarbete, möten och avkoppling. Till förfogande finns 4 distansarbetsplatser, låsbara skåp (dessa töms varje natt) samt bredband och facktidningar.  Medlemmarna har till sitt förfogande även ett litet kök med möjlighet till te och kaffekokning.
Varje medlem får ta tre gäster med sig till loungen.

Orfeus lounge kan flexibelt anpassas för möten eller tillställningar för högst 35 deltagare. Här finns två ljudisolerade kabinett för 12 respektive 8 personer. Dessa bokar du som medlem via vår online bokningskalender (kräver inloggning i medlemsportalen).

Loungevärd Nina von Numers finns i regel på plats under vardagskvällar (må-to 16.00 – 20.00) förutom under sommarmånaderna. Du når Orfeus Lounge per e-post orfeus@tfif.fi samt per telefon 040 577 1941 (må-to 16.00-20.00). En bokning av utrymmet gör du via online bokningskalendern

Under veckoslut kan TFiF-medlemmar boka Orfeus Lounge för privat bruk. Vi ber dig i detta fall kontakta kansliet. Observera dock att man inte kan arrangera privata tillställningar under sommarmånaderna då loungevärden inte är på plats.

Ifall du inte som medlem ännu har en nyckel till Orfeus lounge kan du beställa din nyckel här. Leveranstid för nycklar (både nyckelApp och nyckelknapp) är ca en vecka.

Med nyckeln kommer du in på Orfeus Lounge under följande tider:

Må-fre 8.00-22.00
Lö-sö 8.00-18.00

I TFiF-huset finns också beställningsrestaurangen Tekniskas Salar (6 vån.) där många av TFiF:s evenemang arrangeras.
Som medlem får du rabatt på restaurangpriserna på Tekniskas Salar för privata tillställningar (kom ihåg att meddela att du är medlem då du gör en beställning).

 

Hjälp till evenemangsarrangören

Evenemangen är en av hörnstenarna i TFiF:s verksamhet. Det är här man lär sig nytt, diskuterar aktuella frågor, umgås och har roligt tillsammans samt bygger upp och utvidgar sitt nätverk. Inom föreningen är det främst aktiva medlemmar som står för programverksamheten. Dessa backas upp av kansliet som koordinerar och administrerar verksamheten. Evenemangsverksamheten sköts tillsammans med DIFF – Ingenjörerna i Finland för att kunna erbjuda medlemmarna flera evenemang och ett ännu större nätverk.

Som medlem kan du aktivt själv arrangera evenemang eller komma med förslag på evenemang som du önskar att skulle arrangeras. Du kan alltid kontakta oss på kansliet för att få närmare information om hur du arrangerar evenemang.

Via nedan stående länkar hittar du programplaneringsguiden som skall fungera som lathund för dig som evenemangsarrangör.

Programplaneringsguide:

Nedan har vi gjort en lista på vad som är viktigt att fundera på från första början för att just ditt evenemangs skall bli så lyckat som möjligt. Som vanligt är A och O bra planering och goda förberedelser men viktigt är också att det inte blir för många kockar utan arbetsfördelningen är klar.

Du som arrangör

 • slår fast datum (kolla med kansliet att ditt evenemang inte krockar med andra evenemang)
 • gör upp en budget som håller
 • bokar behövliga utrymmen (Orfeus lounge och Tekniskas Salar via kansliet)
 • bokar program (beställ biljetter, boka föredragshållare, servering)
 • kommer överens med det ställe där evenemanget hålls om de praktiska arrangemangen (tidtabeller, servering, personal, teknik, iordningställande och borttagande)
 • gör upp ett schema för marknadsföring och anmälningar
 • meddelar om ett planerat program till projektkoordinatorn ira.vaskola@tfif.fi så att kansliet kan gå ut med information om evenemanget
 • tar också aktivt tag i spridningen av information om evenemanget då detta är öppnat i de kanaler det marknadsförs i

Kansliet

 • för in evenemanget i evenemangskalendern på webben www.tfif.fi och www.diff.fi
 • bokar Orfeus lounge och Tekniskas Salar enligt arrangörens önskemål
 • sköter om marknadsföring baserat på information av arrangören
 • kommunicerar ut evenemanget via föreningarnas kommunikationskanaler (puffar, Gula Bladet, Facebook)
 • sköter om kommunikation med deltagare baserat på information av arrangören
 • kontrollerar betalningar av deltagaravgifter
 • sköter om betalningar (biljetter, researrangemang etc.) till tredje part
 • sköter betalning av arvode till föredragshållare
 • handhar gåvor för föredragshållare

 

Alla tjänster

Intresserad?

Bli medlem Ta kontakt