Evenemang & Nätverk

Delta i TFiF:s evenemang för både fördjupning och fest. Se vilka temakvällar, kurser och exkursioner som är aktuella just nu. Evenemangen är öppna för alla medlemmar.

Klubb Orfeus

Klubblokalen för medlemmar

I centrala Helsingfors finns klubblokalen Klubb Orfeus, i källarvåningen på den fastighet som Tekniska Föreningen i Finland äger (TFiF-huset, Eriksgatan 2).
Klubb Orfeus erbjuder TFiF-medlemmar en möjlighet att koppla av. Här kan du läsa det senaste om din bransch i tidningar som Kauppalehti, Taloussanomat och Alma Talents tidningar, dricka kaffe eller andra varma drycker och ta del av ny facklitteratur. Här finns också låsbara skåp för tillfällig förvaring.
Varje medlem får ta tre gäster med sig till klubben.

 

Klubb Orfeus kan flexibelt anpassas för möten eller tillställningar för högst 30 deltagare. Här finns två kabinett för 16 respektive 10 personer samt två soffgrupper. I utrustningen ingår bland annat tavlor med blädderblock, printer och WLAN.

Klubbvärdinnan finns i regel på plats under vardagskvällar (må-to 16.00 – 20.00) utom under sommaren. Nina von Numers som är värdinna når du per e-post orfeus@tfif.fi samt per telefon 040 577 1941.

Under veckoslut kan TFiF-medlemmar boka Klubb Orfeus för privat bruk. Observera dock att man inte kan arrangera privata tillställningar under sommarmånaderna då värdinnan inte är på plats.

TFiF-medlemmar kan beställa egen nyckel till klubben genom att betala in 10 € på konto FI43 1555 3000 1242 15 (Tekniska Föreningen i Finland r.f.). Märk betalningen med ”Klubb Orfeus nyckel”.

Med nyckeln kommer du in på Klubb Orfeus under följande tider:

Må-fre 8.00-22.00
Lö-sö 8.00-18.00

I TFiF-huset finns också hyrrestaurangen Tekniskas Salar (6 vån.) där många av TFiF:s evenemang arrangeras.

 

Hjälp till evenemangsarrangören

Evenemangen är en av hörnstenarna i TFiF:s verksamhet. Det är här man lär sig nytt, diskuterar aktuella frågor, umgås och har roligt tillsammans samt bygger upp och utvidgar sitt nätverk. Inom föreningen är det främst aktiva medlemmar som står för programverksamheten. Dessa backas upp av kansliet som koordinerar och administrerar verksamheten. Evenemangsverksamheten sköts tillsammans med DIFF – Ingenjörerna i Finland för att kunna erbjuda medlemmarna flera evenemang och ett ännu större nätverk.

Som medlem kan du aktivt själv arrangera evenemang eller komma med förslag på evenemang som du önskar att skulle arrangeras. Du kan alltid kontakta oss på kansliet för att få närmare information om hur du arrangerar evenemang.

Via nedan stående länk hittar du programplaneringsguiden som skall fungera som lathund för dig som evenemangsarrangör.

Programplaneringsguiden

Nedan har vi gjort en lista på vad som är viktigt att fundera på från första början för att just ditt evenemangs skall bli så lyckat som möjligt. Som vanligt är A och O bra planering och goda förberedelser men viktigt är också att det inte blir för många kockar utan arbetsfördelningen är klar.

Du som arrangör

 • slår fast datum (kolla med kansliet att ditt evenemang inte krockar med andra evenemang)
 • gör upp en budget som håller
 • bokar behövliga utrymmen (Klubb Orfeus och Tekniskas Salar via kansliet)
 • bokar program (beställ biljetter, boka föredragshållare, servering)
 • kommer överens med det ställe där evenemanget hålls om de praktiska arrangemangen (tidtabeller, servering, personal, teknik, iordningställande och borttagande)
 • gör upp ett schema för marknadsföring och anmälningar
 • meddelar om ett planerat program till projektkoordinatorn ira.vaskola@tfif.fi så att kansliet kan gå ut med information om evenemanget
 • tar också aktivt tag i spridningen av information om evenemanget då detta är öppnat i de kanaler det marknadsförs i

Kansliet

 • för in evenemanget i evenemangskalendern på webben www.tfif.fi och www.diff.fi
 • bokar Klubb Orfeus och Tekniskas Salar enligt arrangörens önskemål
 • sköter om marknadsföring baserat på information av arrangören
 • kommunicerar ut evenemanget via föreningarnas kommunikationskanaler (puffar, Gula Bladet, Facebook)
 • sköter om kommunikation med deltagare baserat på information av arrangören
 • kontrollerar betalningar av deltagaravgifter
 • sköter om betalningar (biljetter, researrangemang etc.) till tredje part
 • sköter betalning av arvode till föredragshållare
 • handhar gåvor för föredragshållare

 

Alla tjänster

Intresserad?

Bli medlem Ta kontakt