Lounger

TFiF har en lounge i centrala Helsingfors och i maj 2021 öppnas en till lounge i Åbo. I våra lounger kan du distansarbeta, hålla möten eller koppla av.

Orfeus Lounge, Helsingfors

 

 

Adress

Eriksgatan 2 (TFiF-huset), Helsingfors, våning -1 (trappa från gatuplan, ingen hiss).

Öppethållningstider och nycklar

Du kommer in på Orfeus Lounge under följande tider med egen nyckel:

Må-fre 8.00-22.00
Lö-sö 8.00-18.00

Varje medlem får ta tre gäster med sig till loungen.

Medlemmar kan beställa nycklar via den här blanketten. Du kan välja mellan en elektronisk nyckelKnapp eller en nyckelApp till din telefon. Leveranstiden för nycklar är ungefär en vecka.

Bokning av distansarbetsplats och mötesutrymmen

Orfeus Lounge kan bokas för distansarbete eller arbetsmöten av olika slag. Du kan läsa mera om distansarbetsplatserna och möteskabinetten här nedanför. Det går också bra att sticka in eller distansarbeta på Orfeus Lounge utan förhandsbokning.

Bokningar av distansarbetsplats och mötesutrymmen görs via Orfeus Lounge bokningskalender som hittas via den här länken (kräver inloggning).

Bokning av privata tillställningar

Som medlem kan du också boka Orfeus Lounge för privata tillställningar eller möten under veckoslut utan avgift. I samband med privata tillställningar har du tillgång till en komplett servis för 40 personer och loungens stora kök som fungerar som serveringskök.

I TFiF-huset finns beställningsrestaurangen Tekniskas Salar (vån 6) där medlemmar får rabatt på restaurangpriserna för privata tillställningar. Kom ihåg att meddela att du är medlem då du gör en beställning.

Privata bokningar kan inte göras under sommarmånaderna när loungevärden inte är på plats. Bokningar för privata tillställningar görs alltid via TFiF:s kansli på adressen kansli@tfif.fi.

Utrustning

På Orfeus Lounge finns:

 • Stora kabinettet för 12 personer. Ljudisolerat och komplett distansmötesutrustning (tv-skärm, kamera, högtalare, bordsmikrofon).
 • Lilla kabinettet för 8 personer. Ljudisolerat och mötesutrustning (tv-skärm, högtalare, mikrofon).
 • Två distansarbetsplatser som kan bokas i förväg (fram till och med 31.12.2020 på grund av coronaviruset, efter det fyra distansarbetsplatser).
 • Loungeutrymme med soffa och fåtöljer, facktidningar och ett litet kök där man kan koka kaffe och te.
 • Låsbara skåp för tillfällig förvaring (töms vare natt).
 • Trådlös internetanslutning i hela utrymmet.

Orfeus Lounge kan flexibelt anpassas för möten eller tillställningar för högst 20 deltagare (fram till och med 31.12.2020 på grund av coronaviruset, efter det högst 35 deltagare). Kabinetten kan till exempel kombineras till ett stort mötesrum eller så kan hela loungen användas som ett enda stort utrymme.

Personal och kontaktuppgifter

Loungevärd Nina von Numers finns i regel på plats under vardagskvällar (må-to 16.00 – 20.00), förutom under sommarmånaderna. Nina nås per e-post orfeus@tfif.fi och per telefon 040 577 1941 (må-to 16.00-20.00).

Bokning av mötesutrymmen och distansarbetsplatser görs via bokningskalendern som hittas via den här länken (kräver inloggning).

Bokning av privata tillställningar görs per epost till TFiF:s kansli på adressen kansli@tfif.fi.

Om du har frågor gällande nycklar till Orfeus Lounge kan du också kontakta TFiF:s kansli.

Orfeus Lounge och coronaviruset

Vi beaktar coronaviruset på följande sätt i användningen av Orfeus Lounge:

 • Besökare uppmuntras hålla säkerhetsavstånd till varandra och värna om god hand- och hosthygien. Handdesinfektionsmedel finns på Orfeus Lounge och besökare får gärna använda sig av egna munskydd ifall flera personer vistas i utrymmet samtidigt. Vi har också intensifierat städningen i utrymmena.
 • Maximala antalet deltagare för evenemang på Orfeus Lounge minskas från 35 personer till 20 personer.
 • Distansarbetsplatsernas antal har minskats från fyra till två.
 • Vi uppmuntrar alla som håller möten eller ordnar privata tillställningar att följa upp vem som deltagit för att vid behov kunna vara i kontakt i efterhand med besökare.
 • Vi uppmuntrar till att gärna boka en distansarbetsplats eller mötesutrymme i förväg. Den som vill kan kolla bokningsläget för Orfeus Lounge via bokningskalendern före sitt besök.

De här försiktighetsåtgärderna gäller fram till och med 31.12.2020 ifall inte annat meddelas.

 

 

Lounge i Åbo

I maj 2021 öppnar TFiF och TEK en gemensam ny lounge i Åbo. Mera info inom kort!

 

 

TEK Lounge

Som TFiF/TEK-medlem har du också tillgång till TEK:s lounger i Tammerfors och Villmanstrand. Läs mera om dem på TEK:s webbsidor. 

 

 

Alla tjänster

Intresserad?

Bli medlem Ta kontakt