Calle Geust presenterar boken ”Suomen sodat”

Onsdagen den 2 oktober träffas vi i Orfeus Lounge för att höra Calle Geust presentera boken ”Suomen sodat 1939 – 1945 selvitytyminen maailmansodasta” (Finland i krig 1939-1945 – en otrolig överlevnadsberättelse), som han har skrivit tillsammans med Pekka Visuri och Pasi Kesseli.

Det digra verket utkom i mars 2024 och har snabbt blivit ett standardverk. Boken finns tillsvidare inte på svenska.

  • Boken vill beskriva varför och hur Finland hamnade i krig (vinterkriget, fortsättningskriget och Lapplandskriget). Vad skedde under dessa krig, och vilka följder kom de statliga och militära ledarnas beslut att ha? 
  • P.g.a. källornas och arkivens oenhetlighet samt att existerande litteratur till stor del fokuserat på enskilda händelser och personers minnen, har det varit svårt att skapa en helhetsbild av Finlands krig.
  • Boken beskriver Finlands lägesutveckling samt de viktigaste politiska och stridshandlingarna under Finlands krig, baserat på på nutida inhemsk och internationell forskning samt avhemligat internationellt arkivmaterial. 
  • En viktig övergripande fråga är hur Finlands statsförvaltning, samhälle och medborgare överlevde krigstiden 1939–1945.

Kvällen arrangeras som en klubbkväll och det serveras matig sallad och vin. 

Deltagaravgift: 10 €/person. Du får gärna ta med dig en familjemedlem eller en kompis.

Sista anmälningsdag 24.9. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag.

 

Hjärtligt välkommen!

Seniorutskottet inom TFiF och DIFF
 

 

Lista över redan anmälda

 

 

Liknande evenemang

19.09.2024

Bergen och Oslo – med Bergensbanen och Flåmsbanan

21.09.2024

GamYlonz

25.09.2024

TFiF-sitz