Resor till Soroila – Emelie Enckell presenterar sin bok

Onsdagen den 22 maj presenterar Emelie Enckell sin bok från sina resor i f.d. Sovjetunionen under en klubbkväll i Orfeus Lounge klockan 18.00-20.00.

Sin bok beskriver Emelie såhär:
Dagböcker och fotografier från äventyrliga och innehållsrika resor i rysktalande områden under åren 1993–2006 fick en ny innebörd i februari 2022. Jag insåg vikten av att ge ut en bok om det upplevda, som inte på mycket länge kommer att kunna upplevas av kommande generationer. Färderna gick runt norra Ladogakarelen, genom Gränskarelen till Solovetsk, från väster till öster i Lettland och Litauen, i västra Ukraina och södra Sibirien. Från by till by, cyklande, vandrande och i Karpaterna också skidande.
Boken berättar om ett mer anspråkslöst sätt att leva, om gästvänlighet, förnöjsamhet och överlevnadsförmåga som vår välfärd tagit kål på. Man påminns om Mihail Horodorovskis budskap i Helsingfors 25.2.2024: det ryska folket finns kvar, de är inte ense med den maktfullkomliga, galna eliten. Där sjuder under ytan av förfärad förnekelse, misstro, rädsla, ångest, hopp och beredskap.

Deltagaravgift
15 €/person och då ingår en rejäl kvällsbit med vin eller andra drycker. Du får gärna ta med en avec.

Sista anmälningsdag 14.5. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag.

Man kan köpa boken Resor till Soroila under kvällen. Den kostar 25 €.

Hjärtligt välkommen!

Seniorutskottet inom TFiF och DIFF

Lista över redan anmälda

Liknande evenemang

22.10.2024

Musikalen Mouline Rouge!

21.09.2024

GamYlonz

04.06.2024

Rundvandring på Sveaborg