Följ med Magnifik matematik temadagen den 5.11

30.10.2020

Matematiken finns med i många saker, men dess skönhet överskuggas lätt av tal om dess användbarhet.  Att lära sig kräver intresse och nyfikenhet. Detta igen skapar motivation som hjälper oss över svåra stunder.

Matematik är vackert, det är spännande, det är roligt och ibland också nyttigt. Magnifik matematik -temat lyfter fram den roliga och lekfulla sidan av matematik. Följ med oss ​​på en magnifik resa in i matematikens värld! Utöver temadagen på torsdagen den 5.11. finns det program för varje veckodag. Det svenskspråkiga materialpaketet av MAOL för barn i åk 5-9 hittar du här:

Håll formen! – Material för ämnesövergripande temadag för åk 5-9!

Materialet är avsett främst för skolor men är säkert intressant även som underhållning hemma. Varför inte låta sig inspireras av t.ex. Den perfekta pepparkakan och i år baka pepparkakor i olika figurer men så, att arean för alla figurer är lika stor?

Mera material hittar du på finska. Bekanta dig med materialet och låt dig bli inspirerad av matematiken

Tips att berätta till en bekant ung:

Den 2.11 kl 13 – 13.45 berättar professor Samuli Siltanen om matematiken bakom Instagram filter. För sist och slutligen, digitala bilder är enbart en rad av tal och genom att ändra på dessa bildas filter. Under LUMA-centrets föreläsning får du testa på detta och göra dina egna filter. (Föreläsningen är på finska).

Läs mera

Anmäl dig till föreläsningen

#mahtavaamatematiikkaa

Liknande artiklar

21.09.2023

I regeringsprogrammet står utbildning och FoUI på en stabil grund, men arbetsmarknadsfrågorna vacklar

19.09.2023

Langh Tech lanserar banbrytande CCS-teknik i sjöfarten

15.09.2023

Affärsmagasinet Forum: Färsk forntid med AI?