Bli inspirerad av den magnifika matematiken!

Temadagen Magnifik matematik firas torsdag 4.11.2021.

Matematiken finns med i många olika fenomen. Den är vacker, intressant, rolig och ibland också nyttig att kunna. Under temadagen Magnifik matematik lyfts den roliga och lekfulla sidan av matematiken fram för att inspirera speciellt barn och unga i skolåldern att bli nyfikna på matematik.

www.mahtavaamatematiikkaa.fi hittar du material på finska, svenska och engelska som kan användas hemma med familjen eller som du kan tipsa skolor och lärare i din näromgivning om.

Hallå STEAM!-workshops på svenska

Skolor kan också bjuda in en gratis Hallå STEAM!-workshop på svenska under hela vårterminen 2022. Där berättar instruktörerna om matematik genom workshops, experiment och dramapedagogik. Programmet har förverkligats av Experience Workshop ay och understöds av Svenska Kulturfonden.

Läs mera om Hallå STEAM! här

Temadagen Magnifik matematik – Mahtavaa matematiikkaa arrangeras av en bred skala inom organisationer inom teknik, naturvetenskap och pedagogik. Teknikens Akademiker TEK är en av de drivande krafterna och TFiF är en av bakgrundsorganisationerna som stöder temadagen.

#mahtavaamatematiikkaa

Liknande nyheter

01.12.2021

Balder Eklöf Eira och Erik Östman är TFiFs nya studerandekontakter

25.11.2021

Priset Finländskt ingenjörsarbete och 30 000 euro går till ABB:s Azipod®-roderpropellersystem

23.11.2021

Hanna Lindqvist fortsätter leda TFiF