Tidningen Affärsmagasinet Forum läggs ner, TFiF fortsätter bevaka teknik- och ekonomifrågor

29.10.2021

TFiF utvecklar sin tjänstepalett samt fortsätter bevaka teknik- och ekonomifrågor.

I TFiF-medlemskapet ingår en hel del medlemsförmåner bl.a. olika medlemstjänster, tillgång till lounger, rabatter och medlemsförmånstidningar. Vad gäller medlemsförmånstidningarna kommer det att ske en förändring såtillvida att Affärsmagasinet Forum läggs ner.

Bakgrunden till nedläggningen är att Affärsmagasinet Forum är en föreningsdriven prenumerationstidning, där den allra största delen av prenumerationerna kommer via medlemsförmåner i olika föreningar som även är delägare i tidningen, TFiF en av dessa. Nu har vi ändå kommit till den punkt där kostnaderna för att producera tidningen har ökat samtidigt som antalet prenumeranter har minskat bland en del av ägarföreningarna. Detta innebär att det sista numret utkommer den 16 december. Nytt är att den tidigare bevakningen i Affärsmagasinet Forum i framtiden blir en del av HBL:s nya ekonomiredaktion.

”Detta beslut ger TFiF en möjlighet att satsa på sin helhetskommunikation samt utveckla sin tjänstepalett så att den ännu bättre motsvarar dagens behov. Det var ett enhälligt beslut av Ab Forum för Ekonomi och Tekniks ägare att lägga ner Affärsmagasinet Forum vid årsskiftet efter att noggrant analyserat alternativen. Förutsättningarna för att fortsätta finns inte.” säger Mikael Federley, TFiFs representant i Forums styrelse.

TFiF kommer i enlighet med det strategiarbete som föreningens styrelse jobbat med år 2021 att satsa på och vidareutveckla sin helhetskommunikation inklusive medlemstidning med mera innehåll kring teknik och ekonomi år 2022. Därutöver kommer föreningen att år 2022 satsa på både nyutveckling, pilotprojekt samt vidareutveckling av nuvarande tjänster identifierade under strategiarbetet. Vidare fortsätter föreningen att starkt satsa på sin medlemsverksamhet där bl.a. medlemslounger både i Åbo och i Helsingfors står till medlemmarnas förfogande. Strategiarbetet presenteras under föreningens valmöte den 23.11.

”För oss är det ytterst viktigt att även i framtiden kunna erbjuda våra medlemmar nyheter och aktuella artiklar kring ekonomi och teknikfrågor på svenska i Finland och vår målsättning är att fortfarande producera innehåll av hög kvalitet” säger Annika Nylander, verksamhetsledare för TFiF.

Tidningar som medlemsförmån och tillvalstjänst

Utöver medlemstidningen Gula Bladet med ökat innehåll år 2022 kvarstår tidningsförmån i medlemskapet. Läs mera här 

Även de nuvarande kraftigt rabatterade tillvalstjänsterna kvarstår. Närmare om detta läser du här

 

Hufvudstadsbladet storsatsar på ekonominyheter och näringsliv 2022

Tidningen kommer att erbjuda daglig bevakning av det som är mest intressant för svenskspråkiga läsare, oberoende om de bor i huvudstaden eller annanstans i Finland. Dessutom satsar man på fördjupande intervjuer, reportage från olika företag och analyser speciellt i slutet av veckan.

Ditt TFiF medlemskap ger dig möjligheten att prenumerera på Hufvudstadsbladet. till ett specialpris redan nu. Välkommen att påbörja din prenumeration av HBL Helg eller HBL Digitalt, senast den 31 januari 2022. För prenumerationer som börjar senast den 31.1.2022 får du 1 månad gratis och därefter de följande 12 månaderna till ett reducerat pris.

Bekanta dig med HBL erbjudandet

 

Kontaktperson vid frågor:
Annika Nylander annika.nylander@tfif.fi, 044 526 6452

Liknande artiklar

16.05.2024

Regeringens nya giv gör livet surt för tekniskt utbildade invandrare

14.05.2024

Lystring kvinnor – missa inte AI-tåget!

07.05.2024

Stort intresse för utbytesstudier