Tidningar och publikationer

Håll dig uppdaterad! Som medlem i TFiF får du branschtidningar som medlemsförmån eller till förmånligt medlemspris som tillvalstjänst. Läs digitalt eller på papper.

 

Gula Bladet

Gula Bladet är TFiFs egen medlemstidning som utkommer 4 gånger per år. Tidningen utkommer både på papper och digitalt och skickas hem per post till alla medlemmar.

I tidningen kan du bland annat läsa om aktuella ärenden i TFiF och  på arbetsmarknaden, intervjuer med intressanta profiler i affärsvärlden och om föreningens olika avdelningar och utskott. I tidningen hittar du också en evenemangskalender, möteskallelser och annan viktig information för våra medlemmar.

Tidningens senaste nummer hittar du här. (länk till Issuu)
Tidigare nummer av Gula Bladet hittar du här. (länk till arkiv)

 

Affärsmagasinet Forum

Uppdatering 29.10.2021

Tidningen Affärsmagasinet Forum läggs ner, TFiF fortsätter bevaka teknik- och ekonomifrågor. Sista numret av tidningen utkommer den 16 december 2021. Läs närmare om detta

Alla medlemmar får hem Affärsmagasinet Forum per post. Du kan också läsa Forum digitalt som inloggad i medlemsportalen.

Affärsmagasinet Forum är Finlands enda svenskspråkiga affärstidskrift och riktar sig till beslutsfattare och experter inom näringslivet i Finland och Norden. Bevakningsteman inkluderar ekonomi, börs, teknik, ledarskap och arbetsliv, med reportage, profilintervjuer, livsstil och kolumner. Tidsskriften utkommer med 11 nummer/år. Lär mera om Forum här.

Forum upprätthåller dessutom diskussionsforumet Affärsnätverket Forum på LinkedIn, den största svenskspråkiga gruppen i Finland och en av de största på svenska på hela Linkedin. Där diskuteras trender och aktuella frågor inom näringsliv, arbetsliv och innovationer. Gå med i gruppen du också!
Länk till gruppen på LinkedIn

 

Alma Talents tidningar

I ordinarie medlemskap och pensionärsmedlemskap ingår också en tidningsprenumeration på någon av Alma Talents branschtidningar.

Tidningsförmåner för ordinarie medlemmar och pensionärsmedlemmar

Om du bor i Finland får du en valbar Alma Talent-tidning antingen i pappers- eller digitalt format utan extra kostnad. Den tidning som väljs åt dig automatiskt är Tekniikka & Talous som papperstidning.

Ifall du väljer att prenumerera på en medlemsförmånstidning digitalt kan du därutöver också beställa tidningen Tekniikka & Talous som papperstidning till priset 16 €+moms/år. Denna beställning gör du genom att direkt kontakt Alma Talents prenumerationstjänst tilaajapalvelu@almatalent.fi (tfn 020 442 4100) och förlaget sköter också faktureringen.

Om du bor utomlands, men inom Norden kan du prenumerera på en valbar Alma Talent-tidning i pappersformat eller digitalt format utan extra kostnad.

Om du bor utanför Norden  kan du prenumerera på en valbar Alma Talent-tidning i digitalt format till medlemspriset 24 €/år (inkl. moms).

Du kan välja mellan dessa tidningar
  • Tekniikka & Talous
  • Arvopaperi
  • MikroBitti
  • TIVI
  • Fakta (enbart papperstidning, därför endast för medlemmar bosatta i Finland)

Bekanta dig med alternativen på Alma Talents webbsidor.

Ändra din prenumeration i medlemsportalen

Du kan byta din medlemsförmånstidning från Alma Talent som inloggad i medlemsportalen eller genom att kontakta TFiFs kansli. I medlemsportalen kan du också ändra din prenumeration från papperstidning till digital tidning eller kontrollera vilken tidning du prenumererar på.

 

Tidningen Talouselämä

Du har också möjlighet att prenumerera på tidningen Talouselämä till medlemspris ifall du är ordinarie medlem eller pensionärsmedlem. Tidningen Talouselämä kan även beställas som digitjänst, men ingår inte i alternativen att byta medlemsförmånstidningen till. Prenumerationen är fortlöpande fram tills att tjänsten avbeställs.

Talouselämä för TFiF-TEK-medlemmar

Om du är medlem i både TFiF och TEK kan du beställa Talouselämä som tillvalstjänst digitalt eller i papper till priset 45 €/år (inkl. moms).  Om du bor utomlands och beställer tidningen i papper tillkommer postningsavgift. Beställ tidningen eller gör ändringar i din prenumeration via TFiFs medlemsportal.

Talouselämä för TFiF-medlemmar (inte TFiF-TEK)

Om du endast är medlem i TFiF  kan du beställa Talouselämä som tillvalstjänst digitalt eller i papper till priset 54 €/år (inkl. moms).  Om du bor utomlands och beställer tidningen i papper tillkommer postningsavgift. Beställ tidningen eller gör ändringar i din prenumeration via TFiFs medlemsportal.

 

Tidningsförmåner för studerande
(yngre medlemmar)

Som studerande har du två olika alternativ:

Alternativ 1:
Om du enbart är medlem i TFiF får du från och med 1.1.2021 tidningen Tekniikka & Talous i digitalt format utan extra kostnad. För att aktivera den digitala prenumerationen behöver du logga in i TFiFs medlemsportal och lägga till tidningen till dina tjänster.

 

Alternativ 2:
Om du är medlem i både TFiF och TEK får du tidningarna Tekniikka & Talous samt Talouselämä i digitalt format utan extra kostnad. För att aktivera de digitala prenumerationerna behöver du logga in i oma.tek.fi och lägga till tidningarna till dina tjänster. Som studerandemedlem i både TFiF och TEK-medlemskap har du också rätt att beställa tidningen Tekniikka & Talous som papperstidning till priset 16 € + moms/år.  Denna beställning gör du genom att direkt kontakt Alma Talents prenumerationstjänst tilaajapalvelu@almatalent.fi (tfn 020 442 4100) och förlaget sköter också faktureringen.

 

Övriga tidningsrabatter

Utöver medlemsförmånstidningarna får medlemmar i TFiF 40 % rabatt på normalpriset för ytterligare Alma Talent tidskrifter när man prenumererar på dem årsvis.

Prenumerationerna på inhemska tidningar handhas direkt av Alma Talents prenumerationstjänst tilaajapalvelu@almatalent.fi (tfn 020 442 4100) och förlaget sköter också faktureringen.

Medlemsrabatt på HBL

 

Hufvudstadsbladet storsatsar på ekonominyheter och näringsliv från och med november 2021. Tidningen kommer att erbjuda daglig bevakning av det som är mest intressant för svenskspråkiga läsare, oberoende om de bor i huvudstaden eller annanstans i Finland. Dessutom satsar man på fördjupande intervjuer, reportage från olika företag och analyser speciellt i slutet av veckan.

Ditt TFiF-medlemskap ger dig möjligheten att prenumerera på HBL Helg eller HBL Digitalt till specialpris fram till och med den 31 januari 2022. För prenumerationer som börjar senast den 31.1.2022 får du 1 månad gratis och därefter de följande 12 månaderna till ett reducerat pris.

Bekanta dig med HBL-erbjudandet för medlemmar på HBLs sidor.

Alla tjänster

Intresserad?

Ta kontakt