Den nya tjänsten kestavakoti.fi hjälper bostadsköpare och bostadsägare att undersöka bostadens miljöhållbarhet

02.06.2021
I tjänsten KESTAVAKOTI.FI kan du nu undersöka bostadens miljöhållbarhet. Det hjälper dig att få en uppfattning om var och hur bostadens miljökonsekvenser uppstår, hur konsekvenserna kan förutses och hur de kan påverkas.

För produktionen av tjänsten och sakkunskapen svarar Gaia Consulting och tjänsten sponsras av Danske Bank.

Danske Bank har tillsammans med Akava och dess medlemsförbund sedan 2016 skapat ekonomisk sinnesro för högskoleutbildade finländare och erbjudit dem betydande förmåner i fråga om bolån, placeringar och banktjänster.

”I tjänsten Kestävä koti kan intresserade få information om miljöhållbarheten i sitt kommande eller nuvarande hem. Vi vill att finländarna ska ha möjlighet att bygga sin ekonomi och ekonomiska sinnesro på en hållbar grund, och vi hoppas att denna nya tjänst hjälper dem med detta. Jag är glad att vi nu tillsammans kan berätta för förbundsmedlemmar om den nya tjänsten Kestävä koti”, säger Riikka Laine-Tolonen, direktör för enheten Privatkunder vid Danske Bank i Finland.

”För högskoleutbildade Akava-medlemmar är ansvarstagande ett viktigt värde. Också Akava vill i sin verksamhet och påverkan bära sitt ansvar för klimatet och framtiden. Jag uppmuntrar varmt Akava-medlemmarna att utnyttja tjänsten Kestävä koti, när de stora besluten om boende är aktuella. Jag påminner också om att förbundets medlemmar fortfarande har möjlighet att utnyttja de många förmåner som Danske Bank erbjuder dem i fråga om nya bolån eller eventuella överföringar av lån”, säger Ida Mielityinen, utvecklingschef vid Akava.

Tjänsten ”Kestävä koti” fungerar tillsvidare på finska.

Danske Bank erbjuder tjänster och förmåner för dig som är TFiF-TEK-medlem. Läs mera på TEKs webbsidor (på finska). 

 

Liknande artiklar

16.05.2024

Regeringens nya giv gör livet surt för tekniskt utbildade invandrare

14.05.2024

Lystring kvinnor – missa inte AI-tåget!

07.05.2024

Stort intresse för utbytesstudier