Generativ AI i arbetslivet: konkurrent, assistent eller mentor?

Generativ AI har tagit världen med storm och är här för att stanna. Vi står inför en tid där traditionella yrkesroller omvandlas och ersätts av AI. Samtidigt uppstår det nya möjligheter att omforma våra arbetssätt och frigöra tid för arbetsuppgifter som kräver mänsklig intuition och kreativitet. 

Forskaren och pedagogen Charlotta Hilli ger oss en överblick över forskningen om hur AI påverkar arbetslivet och samspelet mellan människor.

Under webbinariet behandlas bl.a:

  • Aktuell forskning om generativ AI: Vilka yrkesroller påverkas och hur kan vi anpassa vårt arbete för att möta dessa förändringar?
  • Att använda av AI för att stödja lärande och kompetensutveckling i arbetslivet: Kan AI agera som mentor och guida oss i vår professionella utveckling?
  • Vad händer med det mänskliga samspelet om allt fler av våra interaktioner sker med maskiner i stället för med människor?

Charlotta Hilli (FD, docent i pedagogik) är lärare och forskare vid Åbo Akademi. Hilli är med i ett nordiskt nätverk kring AI i utbildning (Nordic EdAI). Hon undersöker för tillfället bildningsprocesser i högre utbildning när studerande samskriver med textbaserad generativ AI.

Under webbinariet har du möjlighet att diskutera och ställa frågor. Evenemanget är avgiftsfritt och öppet för alla TFiF-medlemmar. Webbinariet arrangeras via Microsoft Teams och spelas in.

Arrangörer är styrgruppen för mentorprogrammet TFiX. Webbinariet är en del av avslutningen för det pågående mentorprogrammet.

Anmälan till nästa omgång av mentorprogrammet TFiX kör snart i gång! Läs mera om mentorprogrammet

Lista på redan anmälda

Liknande evenemang

27.12.2024

Nu kan du beställa böcker i serien Finlandssvenska tekniker

07.05.2024

Kickout för mentorprogrammet TFiX