Stöd i vardagen för dig som medlem

26.08.2020

Begränsningarna som följd av pandemin fortsätter och inverkar i olika grad på var och en. Detta kan du ha nytta av som TFiF-medlem:

TFiF/TEK-medlemmar

Juridisk rådgivning, karriärtjänster och lönetabeller
Som TFiF/TEK-medlem har du tillgång till arbetsmarknadstjänster såsom juridisk rådgivning, karriärtjänster och lönetabeller. Är det sedan fråga om funderingar över framtiden på arbetsmarknaden eller att du behöver juridiskt stöd i arbetsrelaterade ärenden får du som medlem i TEK hjälp via detta medlemskap.

Heltti HuoliLinja
En medlemsförmån utöver ovanstående för TFiF/TEK-medlemmar är Heltti HuoliLinja som man kan kontakta då man har funderingar över mentalt välmående och utmaningar med ork i arbetslivet (denna tjänst står till ditt förfogande fram till den 31.12 och den är på finska).

Löntagarkassan KOKO
Som medlem i löntagarkassan KOKO har du rätt till inkomstrelaterad dagpenning i det fall att din situation på arbetsmarknaden ändras till en följd av permittering eller uppsägning. Närmare instruktioner om hur du skall gå tillväga i praktiken hittar du här.

Är du inte ännu medlem i kassan? Kontakta kansliet!

Vad är min medlemsstatus?
Kom ihåg att du enkelt kan kontrollera vilka medlemskap som är aktiva för dig genom att logga in i din profil i portalen. Ditt användarnamn är din e-postadress och ett lösenord uppdaterar du genom att klicka på ”Återställ lösenord” på inloggningssidan. Som inloggad hittar du dina medlemskap i rutan ”Mina tjänster”.

Har du frågor kan du alltid kontakta kansliet.

Alla TFiF-medlemmar

Mentorprogrammet TFiX
TFiF har ett mentorprogram tillsammans med DIFF; TFiX. Här hjälper medlemmarna varandra med karriärfrågor antingen som mentorer eller adepter. Du kan delta som adept då du är på slutrakan med dina studier, nyutexaminerad eller om du i ett senare skede i karriärer tycker du behöver någon att bolla frågeställningar och möjligheter med. Är du längre kommen i karriären och gärna delar med dig av dina erfarenheter – ställ upp som mentor. Även som mentor får du nya erfarenheter.
Läs mera om mentorprogrammet här och anmäl dig till höstens program senast den 13.9.

Stipendium
Många av våra yngre medlemmar har haft utmaningar med sommarjobb denna sommar. Kom ihåg att TFiF delar ut stipendier varje vår och höst, för utlandsstudier, utlandspraktik, studieresor men även för yngre medlemmars studier. Om det är skralt i kassan så kan du ansöka om ett stipendium – läs mera om stipendierna här. Sista ansökningsdag 31.10.2020.

Evenemang
Evenemangskalendern är inte lika full denna höst som normalt med föreningen gör allt för att stöda de avdelningar och utskott som önskar arrangera evenemang. Har du önskemål och förslag för sådana kan du kontakta kansliet. Kansliet kommer själv att arrangera en del evenemang – främst på distans men vi har även några andra idéer som vi kommer att genomföra.

Orfeus Lounge
Orfeus Lounge är öppet så där kan du sticka dig in under dagen ifall du råkar befinna dig i centrum av Helsingfors och har tid att döda. Läs tidningar eller ta dig en kopp kaffe. Utrymmet är även utrustat med distansarbetsmöjligheter så ifall du har tid mellan olika möten eller bara tröttnar på hemmakontoret så kan du jobba i loungen.
Vad gäller evenemang så har vi sänkt gränsen för deltagarantalet från 30 till 20 i Orfeus Lounge för att på detta sätt kunna erbjuda en säkrare omgivning där man kan hålla distans. Städningen av utrymmet har intensifierats och vi hoppas att alla som besöker loungen beaktar god host- och handhygien. Det finns även handdesinfektionsmedlel att använda där.

För att besöka Orfeus Lounge under dagen behöver du som tidigare en nyckel. Här kan du välja mellan en traditionell nyckelknapp eller en app för smarttelefoner. De gamla nycklarna fungerar inte mera så ifall du haft en nyckel tidigare men inte ännu beställt en ersättande kan du göra det här.
Har du inte ännu överhuvudtaget en nyckel till Orfeus Lounge beställer du den enkelt här.

Omena Hotels
Befinner du dig på arbetsresa eller har du veckoslutsprogram där du behöver inkvartering? Som medlem i TFiF har du även möjlighet till förmånligare övernattningar på Omena-hotellen i Finland. Boka övernattning och få 20% rabatt på dagens pris samt full ombokningsrätt. Rabattkoden hittar du bakom inloggning här.

Utöver ovanstående hittar du även en hel del andra medlemsförmåner ifråga om försäkringar, banktjänster och rabatter till hjälp i din vardag här.

Liknande artiklar

14.04.2021

Arbetssökande, ca 50+ och vill ha stöd i ditt jobbsökande?

12.04.2021

Avtala om villkoren för distansarbete ordentligt

23.03.2021

Åt vem skulle du ge 30 000 euro?