TEK lanserar HuoliLinja för sina medlemmar – tjänsten finns till även för dig som är TFiF/TEK-medlem

07.05.2020

TEK erbjuder sina medlemmar en möjlighet att komma i kontakt med experter inom mentalt välmående. Telefontjänsten som nu lanseras finns för att befrämja medlemmarnas mentala välmående och ork.
Coronaepidemin har påverkat många branscher och därmed även TEKs medlemmar. Permitteringarna bland de högskoleutbildade inom teknikbranschen fördubblades under mars månad.

Miia Seppi, servicedirektör på TEK, säger att behovet av hjälp och stöd syns förutom hos arbetslöshetskassorna även inom den juridiska rådgivningen och karriärservicen hos TEK. På detta reagerade man genom att lansera den nya tjänsten HuoliLinja i samarbete med hälsoföretaget Heltti Oy.

– För oss är medlemmen en helhet. Där vi som branschorganisation finns som stöd för våra medlemmar då det förhandlas om spelregler och arbetsavtal i arbetslivet och vid vändpunkter i karriären behövs vi även annanstans. Var och en av oss upplever någon gång osäkerhet, ängslan eller problem i samband med det egna orkandet. Vi vill genom förebyggande arbete undvika att problemen fördjupas och erbjuda en axel för våra medlemmar, säger TEKs verksamhetsledare Jari Jokinen.

HuoliLinja betjänar alla TEKs medlemmar vardagar klockan 9–16. Tjänsten är avgiftsfri och du hittar närmare anvisningar på oma.tek.fi då man loggat in.

Läs mera här (på finska)

Liknande artiklar

14.04.2021

Arbetssökande, ca 50+ och vill ha stöd i ditt jobbsökande?

12.04.2021

Avtala om villkoren för distansarbete ordentligt

23.03.2021

Åt vem skulle du ge 30 000 euro?